skip to Main Content

Persbericht: OEC Korfbal organiseert grootschalige “Giga Kangoeroedag" in 90-jarig jubileumjaar

PERSBERICHT

18-5-2023

OEC Korfbal organiseert grootschalige “Giga Kangoeroedag” in 90-jarig jubileumjaar

In haar 90-jarig jubileumjaar organiseert OEC Korfbal op dinsdag 23 mei 2023 de vijfde editie van de “Giga Kangoeroedag” , een groots opgezette sportdag speciaal voor de kleuterklassen van de Helmondse basisscholen: Talentrijk, de Goede Herder, de Vuurvogel, de Vlier, de Rank, de Korenaar, de Rakt en Brandevoort. Dit evenement maakt deel uit van het unieke sportaanbod van OEC Korfbal voor kinderen van 4 tot 6 jaar (oeckorfbal.nl/kangoeroeklup) en zal plaatsvinden op sportpark De Braak in Helmond.

De Giga Kangoeroedag wordt georganiseerd in samenwerking met Jibb, Summa College en ROC. Samen zetten zij zich in om de kleuters een sportieve en gezellige dag te laten beleven. Het evenement bestaat uit een ochtend- en middagprogramma, verdeeld over vier velden. In totaal zullen zo’n 750 kinderen deelnemen aan deze geweldige dag vol sport en spel.

De Giga Kangoeroedag is een grotere versie van de kangoeroe-trainingen die elke zaterdagochtend bij OEC plaatsvinden voor jonge kinderen. Dit sportaanbod van OEC Korfbal voor de jongste korfballers, vindt iedere zaterdagochtend plaats van 10.30 tot 11.30 uur op sportpark de Braak. Tijdens de training leren kinderen de basistechnieken van korfbal (gooien, vangen, schieten), bewegen en spelen door middel van leuke en gevarieerde spelletjes. De focus ligt op succesbeleving en spelenderwijs sporten, waardoor kleuters hun motoriek verder ontwikkelen en leren samen spelen en korfballen.

Gebaseerd op voorgaande edities, belooft ook deze Giga Kangoeroedag, georganiseerd in het 90-jarig jubileumjaar van OEC, een onvergetelijke ervaring voor de jongste generatie basisscholieren te worden. OEC Korfbal nodigt alle ouders, familieleden, sponsoren, pers en relaties uit om deze bijzondere dag te komen beleven.

EINDE PERSBERICHT

//////////////////////////////////////////////////////////////////////

Foto: Helmondse jeugd tijdens een eerdere editie van de Giga Kangoeroedag bij OEC Korfbal

OEC Korfbal nodigt alle lokale media uit om verslag te doen van dit evenement en deel te nemen aan de promotie van korfbal als sport voor kinderen.

Voor meer informatie, interviewverzoeken of ander persmateriaal, neem contact op met Emiel van Lieshout (0627129695, emielvanlieshout@oeckorfbal.nl).

Back To Top