skip to Main Content

Aanpak aansluiting junioren-senioren

Sinds een paar weken zijn we bezig om onze A-jeugd te betrekken bij de senioren met als doel een voorbereiding op de overgang van junioren naar senioren. Vaak is dit een grote, soms te grote stap.

Voor onze junioren betekent dit dat ze na hun reguliere training aan kunnen sluiten bij de seniorengroep. Deze hebben we, in ieder geval voor zolang er geen competities zijn, onderverdeeld in een groep met het accent op plezier/recreatie (‘ik wil vooral een gezellige training’) en een groep met het accent op ontwikkeling/prestatie (‘ik wil vooral zoveel mogelijk leren in een training’). Zowel de junioren als senioren kunnen tot de zomer zelf kiezen in welke groep ze willen trainen. We proberen de personen die het niveau van prestatiegericht trainen aankunnen ook te stimuleren om met deze groep mee te trainen zodat de kwaliteit van het vaandelteam gewaarborgd blijft.

Voor de recreatieve groep hebben we een vaste trainer kunnen vinden voor tot en met de zomervakantie; Wilmie van Melis gaat deze functie invullen. We wensen Wilmie veel succes! Er zal verder regelmatig overleg zijn tussen de seniorentrainers en de Technische Commissie om te zorgen dat er een eenduidige visie en structuur komt.

Momenteel zitten we nog steeds met de corona perikelen en zijn we genoodzaakt de senioren onder te verdelen in onder en boven de leeftijd van 27 jaar. Hierdoor wordt er eenmaal in de 14 dagen door de senioren onder 27 een partijvorm gespeeld waarbij ook de A-jeugd weer mee kan doen. Tevens is er op zaterdagen na de trainingen van de jeugd een partijvorm van senioren onder de 27 en ook daarbij sluit de A jeugd aan.

Mochten jullie vragen hebben over bovenstaande aanpak, neem dan even contact op met de TC (tc@oeckorfbal.nl).

oec-trainer-wilmie
Back To Top