skip to Main Content

Introductie nieuwe trainer OEC 1

Hallo OEC,

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Arthur Snijder getrouwd met Ymke Snijder-meijer (zij traint Midlandia 1 in Bunnik) en ben  vader van 2 kinderen (Ayon speelt Korfbal bij Sporting Delta in Dordrecht en Katima Schaatst bij een synchroon kunstschaatsgroep). Zoals je kan zien zijn we een sportief gezin waarbij de hoofdmoot bestaat uit korfballen.

Mijn korfbal carrière begon bij Groen-Geel uit Wormer waar ik tot mijn 14e jaar gekorfbald heb. Door een verhuizing naar Apeldoorn ben ik bij Steeds-Hooger gaan spelen en heb op mijn 21e de overstapgemaakt naar Oost-Arnhem. Daar heb ik mijn grootste sportieve successen geboekt . Als invaller 2x een stukje van de zaalfinale in Ahoy gespeeld en een finale gewonnen van de toen nog de Reserve Hoofdklasse. Uiteindelijk mijn loopbaan als speler , door een achillespees blessure beeindigd  bij Atalante uit Apeldoorn.

Als trainer heb ik verschillende ploegen getraind :

  • Oost-Arnhem junioren A1 ( hoofdklasse en 2e  geworden bij Nederlandse kampioenschappen district)
  • Diverse C en  B-jeugd ploegen bij verschillende verenigingen
  • Bij Tilburg heb ik het 2e , A1 en 3 jaar de C-jeugd gedaan.
  • Als laatste waar ik trainen heb gegeven is de A1 van Sporting Delta

Doordat ik er een aantal jaar niets met korfbal te maken heb gehad, heb ik alle trainerscursussen van de KNKVgevolgt (KT2, KT3 en de KT4). Hierdoor ben ik weer aardig op de hoogte van alles  waar de KNKV mee bezig is en ook geleerd op een andere manier te trainen. Dat hoop ik straks bij jullie over te kunnen brengen. We gaan het seizoen op een leuke manier afsluiten.

Jullie nieuwe hoofdtrainer,

Arthur Snijder

arthur snijder
Back To Top