skip to Main Content

OEC start met sportmedische begeleiding door JVDI

Op 8 november 2018 hebben Pim Nellen van Fysiotherapie Jeurissen & van den Ingh l De Fysioclub en OEC, in het kader van Clubsupport, een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Clubsupport richt zich op educatie, preventie, blessure begeleiding en -behandeling en heeft als doel de sportmedische begeleiding bij OEC  te optimaliseren. Hiervoor is een inloopspreekuur in het leven geroepen. De leden van OEC kunnen hier kosteloos, snel en vakkundig beoordeeld worden zonder een afspraak te hoeven maken. Zodoende kan een individueel aangepaste begeleiding plaatsvinden als dit noodzakelijk is.

Naast de reguliere (sport) fysiotherapie en revalidatie kan men ook gebruik maken van het netwerk van behandelaars, ziekenhuizen en behandelcentra. Verder zal JVDI l De Fysioclub zich bij OEC  inzetten op preventief gebied, zoals het geven van bijvoorbeeld een workshop over blessurepreventie.

OEC is verheugd met deze samenwerking en hoopt dat hiermee blessures in een vroeg stadium ontdekt en aangepakt kunnen worden.

Hieronder vind je meer informatie over wat clubsupport precies inhoudt.

Clubsupport

  • is een initiatief van De Fysioclub en heeft betrekking op de sportmedische begeleiding van sportclubs
  • richt zich op educatie, preventie, blessure begeleiding en behandeling en heeft als doel de sportmedische begeleiding bij sportclubs/ -ploegen, sportverenigingen en sportcentra te optimaliseren
  • staat garant voor snelle diagnostiek, advies, behandeling en bemiddeling bij (dreigende)sportblessures
  • draagt bij aan een planmatige en gestructureerde aanpak van de sportmedische zorg en is gekoppeld aan een kwalitatief hoogwaardig netwerk van (para)medici, behandelaars, ziekenhuizen en behandelcentra in de regio

Waarom Clubsupport

Clubsupport heeft veel specialistische kennis in huis als het gaat over sportmedische begeleiding. Het hele team heeft jarenlange ervaring vanuit de praktijk, van topsport tot recreatie- en breedtesport.

Binnen de praktijk revalideren vele (top)sporters welke worden begeleid door (sport)fysiotherapeuten van De Fysioclub. Deze ervaring is vertaald naar de sportmedische begeleiding van Clubsupport.

Clubsupport biedt een totaalpakket op het gebied van sportmedische begeleiding. Deze sportmedische begeleiding richt zich op educatie, preventie, blessure begeleiding en -behandeling. Clubsupport heeft als doel de sportmedische begeleiding bij sportclubs/ -ploegen, sportverenigingen en sportcentra te optimaliseren.

Clubsupport staat garant voor snelle diagnostiek, advies, behandeling en bemiddeling bij sportblessures.

Inloopspreekuur

Snelle interventie bij sportblessures

Het clubsupport blessure inloopspreekuur is gratis toegankelijk voor alle leden van aangesloten sportclubs, sportverenigingen, sportcentra en partners. Een aanwezige sportfysiotherapeut zal dan een screening uitvoeren betreffende de blessure en een advies geven over het te volgen beleid.

De leden van OEC kunnen hier kosteloos, snel en vakkundig advies krijgen zonder een afspraak te hoeven maken. Daar waar noodzakelijk kan een individueel advies of begeleiding door een reguliere, sport of manueel fysiotherapeut plaatsvinden.

Daarnaast zal De Fysioclub bemiddelen indien specialistische zorg snel noodzakelijk is.

Via Clubsupport wil OEC en De Fysioclub de leden van OEC een zo optimaal mogelijke begeleiding bieden voor het herstel van de klachten zodat werk en sport snel en verantwoord hervat kan worden.

Binnen OEC is Emiel van Lieshout de contactpersoon die op organisatorisch niveau in contact staat met de praktijk. Bij De Fysioclub is, Pim Nellen, de contactpersoon vanuit de praktijk.

Trainers en begeleiders ontvangen van de behandelend therapeut informatie ten aanzien van een eventuele blessure, verwachting en inzetbaarheid van de betreffende speler. Op deze manier willen we de interactie met OEC verbeteren voor een optimaal resultaat.

Kijk voor de actuele tijden op www.fysioclub.nl/jvdi/sportclubs

Kijk voor meer informatie op: http://fysioclub.nl/jvdi

 

oeckorfbal-jvdi
Back To Top