skip to Main Content

3 OEC-trainers starten met KT3 trainersopleiding

Op maandag 16 november is er een KNKV KT3 opleiding gestart waar 3 OEC-trainers aan deelnemen: Erny Gratama, Jeroen Claassen en Emiel van Lieshout. De totale groep bestaat uit 15 cursisten van o.a. DSC, DKB, Tilburg en Klimop. Erik Buizer is de docent van deze cursus. De cursusavonden vinden plaats op het DSC complex.

De boodschap van de eerste cursusavond was dat er een aantal uitgangspunten (volgen later nog) en 3 hoofddoelen zijn in het korfbal: 1) scoren, 2) samenspelen om tot scoren te komen en 3) voorkomen van scoren.  Gooien en vangen oefenen is dus geen hoofdbedoeling, maar enkel een middel om te kunnen samenspelen om tot scoren te komen. In deze context dient dit ook getraind te worden.

Doel van de KT 3 opleiding is dat de cursisten in staat zijn om korfbaldoelen op korte en middellange termijn planmatig te realiseren. Coaching van wedstrijden en begeleiding van sporters vindt effectief plaats. De cursist is tevens in staat om trainers te begeleiden op het onderdeel didactiek. Dit betekent dat Erny, Jeroen en Emiel na deze opleiding praktijkbegeleider mogen zijn voor OEC-trainers die de KT2 opleiding volgen.

@Erny, Jeroen en Emiel, veel succes met de cursus!

 

 

 

3 OEC-trainers Starten Met KT3 Trainersopleiding
Back To Top